۲۲ روز گذشت؛
اولتیماتومی برای نان
تاریخ انتشار:
1400/11/15
01:02:13
بازتاب/سعدیه کرمی: نان قوت غالب همه مردم است و سفره ها با این نعمت ارزشمند، برکت می یابد و ایرانیان بویژه ایلامی ها سرانه مصرف شان در این خصوص بسیار بالاست و امروزه شرایط سخت اقتصادی، مصرف آن را دوچندان کرده است.
به گزارش بازتاب ایلام؛ نان سالم، سبوسدار و بدون افزودنی های غیرمجاز و غیربهداشتی، جزء تأکیدات همیشگی همه مسئولان است و هرکدام از مسئولان سعی داشته و دارند که این قوت غالب، با بهترین کیفیت بر سفره های مردم بنشیند اما متأسفانه در برخی از استانها از جمله ایلام، این امر مهم چندان محقق نشده است.
کیفیت پایین نان در ایلام داد مردم را به شدت در آورده است به نحوی که«حسن بهرام نیا» استاندار ایلام در ۲۲ دی ماه بصورت سرزده از تعدادی از نانواییهای سطح شهر ایلام بازدید کرد و به خاطر پایین بودن پخت نان، عدم رعایت مسائل بهداشتی، استفاده از افزودنی های غیرمجاز، تعطیلی خودسرانه و ...؛ بلافاصله با حضور مدیران ذیربط برای بهبود کیفیت نان در ایلام اولتیماتوم یک ماهه صادر کرد و بدون فوت وقت، نظارت و بازرسی از نانواییها در سراسر استان ایلام تشدید و فراگیر شد.
برای بررسی موضوع و ماحصل این ضرب الاجل استاندار، با تنی چند از مردم، متصدیان نانوایی ها و مسئولان، هم صحبت شده ایم که از نظر مخاطبان عزیز می گذرد:
نان باکیفیت؛ آرزوی دیرینه مردم
یکی از شهروندان ایلامی در این باره می گوید: با توجه به شرایط سخت اقتصادی حاکم بر جامعه، خانواده های بسیاری هستند که تنها با نان خالی امرار معاش می کنند که لازم است این تنها امید و آرزوی دیرینه زندگی شان سالم و باکیفیت باشد.
«حسین جعفری» با بیان اینکه نان ایلام کیفیت لازم را ندارد و بیشتر آن تبدیل به نان خشکه می شود، اظهار می دارد: اگر نظارت ها بیشتر شود و متصدیان نانواییها آموزش ببینند، بدون شک کیفیت نان افزایش خواهد یافت.
وی با اشاره به اینکه بعد از التیماتوم استاندار، اندکی کیفیت نان بهبود پیدا کرده است، می افزاید: امیدواریم این روند همچنان ادامه داشته باشد و مقطعی و گذرا نباشد.
استفاده از افزودنی های غیرمجاز و مشکلات گوارشی مردم
شهروند دیگری در این خصوص می گوید: به
خاطر کیفیت پایین نان و استفاده از افزودنی های غیرمجاز متأسفانه بسیاری از مردم دچار مشکلات گوارشی و بیماری سلیاک شده اند که می طلبد مسئولان بهداشت بیش از پیش نظارت و با متخلفین برخورد کنند.
«الهام حسینی» با بیان اینکه احتمالاً این ضرب الاجل استاندار هم مثل بقیه دستورات و تصمیمات دوام نیاورد و به دست فراموشی سپرده شود، بیان می دارد: اگر نانوایی های خوب و وظیفه شناس تشویق و نانوایی های نامنظم و متخلف تنبیه شوند، قطعاً کیفیت نان بهبود خواهد یافت.
وی با اشاره به اینکه کیفیت آرد در پخت نان بسیار مؤثر است، تصریح میکند: ناظران و بازرسان باید بر کارخانه های تولید و عرضه آرد نظارت داشته باشند تا آرد بی کیفیت و نامرغوب به نانواییها تحویل نشود و علاوه بر آن می طلبد که متصدیان نانوایی ها نیز وجدان و انصاف را سر لوحه کار خود قرار دهند تا هم رضایت خلق و هم رضایت خالق حاصل شود.
آرد تحویلی کیفیت ندارد/گلایه از بازدیدهای مکرر و گزینشی
یکی از متصدیان نانواییهای شهر ایلام با بیان اینکه همه ما می دانیم اگر کیفیت آرد خوب باشد، مسلماً پخت نان هم به مراتب بهتر خواهد بود، می گوید: وقتی آردهایی با کیفیت بسیار پایین به ما تحویل می دهند و هیچ کس به اعتراضات ما گوش نمی دهد، چگونه می توان انتظار داشت که نان با کیفیت از تنور نانوا بیرون بیاید و تحویل مردم شود.!؟
وی با اشاره به اینکه به دنبال دستور استاندار؛ ادارات تعزیرات، بهداشت، غله، فرمانداری، جهاد کشاورزی، بسیج اصناف مرتباً از نانواییها بازدید می کنند و ما را کلافه کرده اند، خاطر نشان می سازد: نباید بصورت گزینشی از نانواییها بازدید شود و برخی ها در حاشیه امن قرار بگیرند.
این متصدی نانوایی با اشاره به اینکه واقعاً هزینههای اجاره، کارگر، آب، برق، گاز و....، بسیار سرسام آور است، تأکید می کند: در این شرایط بسیار سخت اقتصادی چه کسی جوابگوی خانواده های ماست که هر روز و به بهانه های مختلف ما را جریمه میکنند و حداقل درآمدی که کسب می کنیم باید بابت جریمه پرداخت کنیم.
تشدید نظارت بر چرخه تولید و توزیع/نانوایی های باکیفیت تشویق می شوند
سرپرست فرمانداری شهرستان ایلام در گفتوگو با خبرنگار ما با بیان اینکه به دنبال دستور استاندار، نظارت ها و بازرسی ها تشدید شده است، می گوید: از متصدیان نانواییها تقاضا داشته و داریم که انصاف و وجدان را سرلوحه کارشان قرار دهند و تلاش کنند تا کیفیت نان بهبود یابد.
«عبدالصاحب نادری» با اشاره به اینکه آموزش متصدیان نانوایی ها از طریق مرکز آموزش فنی و حرفه ای در دستور کار قرار گرفته است و آنها موظف به دریافت کارت مهارت شده اند، اظهار می دارد: نظارت بر چرخه تولید آرد از مرحله گندم تا تحویل به نانوایی ها و ساماندهی فرآیند توزیع آن نیز در دستور کار قرار دارد و با جدیت دنبال میشود.
وی با بیان اینکه با همکاری دستگاههای ذیربط از جمله جهادکشاورزی، غله، تعزیرات، بهداشت و...؛ در تلاش هستیم که از تخلفات پیشگیری کنیم و بر کیفیت نان و رضایتمندی مردم بیفزاییم، یادآور می شود: با هر نانوایی که نان اش کیفیت نداشته باشد، مسائل بهداشتی و ساعت پخت را رعایت نکند و آرد سهمیه ای بفروشد؛ به شدت و بدون اغماض برخورد خواهد شد.
سرپرست فرمانداری شهرستان ایلام با اشاره به اینکه هر نانوایی که تخلف داشته باشد و خودسرانه تعطیل کند؛ سهمیه اش کسر و بعنوان تشویقی به نانواییهای باکیفیت، منظم و قانونمند، اضافه خواهد شد، تصریح میکند: هدف همه ما و نانواییها، تأمین نان باکیفیت برای مردم است و اگر نانوایی ها در این زمینه به خوبی تلاش کنند و رضایتمندی مردم حاصل شود، بازدیدها و بازرسی ها نیز کمتر خواهند شد.
«نادری» با بیان اینکه دولت بابت هر کیسه آرد تحویلی به نانوایی ها، قریب ۱۸۰ هزار تومان یارانه پرداخت می کند، خاطرنشان می سازد: با جدیت نظارت و چرخه توزیع را ساماندهی خواهیم کرد تا عده ای نتوانند سوءاستفاده و آرد یارانه ای که حق مردم است را بفروشند و سودجویی کنند.
وی با اشاره به اینکه بهبود کیفیت نان نیازمند فرهنگ سازی است و می طلبد که همه مردم و رسانه ها پای کار باشند، تأکید میکند: امیدواریم با همکاری و همراهی متصدیان نانواییها و با و مشارکت همه دستگاههای ذیربط، شاهد بهبود کیفیت نان و رضایتمندی مردم باشیم.
نگارنده: سعدیه کرمی